03Kvě, 21
Daněk evropský

Zvěřina na přírodno

Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme…

23Dub, 21
Grilování

Grilovaný srnčí hřbet

Srnčí hřbet vykostíme, odblaníme a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi osm centimetrů. Nakrájenou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, posypeme drcenými jalovčinkami a pepřem, zalijeme koňakem, citronovou šťávou a olejem.

15Úno, 21
Srnec obecný

Srnčí ragú

V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme…

15Úno, 21
Dušení

Srnčí plec na pivu

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem…

15Úno, 21
Pečení

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne…

19Pro, 20
Grilování

Srnčí špízy

Srnčí panenku nakrájíme na menší kousky, přidáme dvě lžíce oleje, whisky, worcester, tymián, pepř a sůl, promícháme a necháme v chladnu odležet…

nahoru