15Úno, 21
Srnec obecný

Srnčí ragú

V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme…

15Úno, 21
Dušení

Srnčí plec na pivu

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem…

15Úno, 21
Pečení

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne…

19Pro, 20
Grilování

Srnčí špízy

Srnčí hřbet nakrájíme na menší kousky, přidáme dvě lžíce oleje, whisky, worcester, tymián, pepř a sůl, promícháme a necháme v chladnu odležet…

11Lis, 20
Daněk evropský

Polévka z kostí

Suroviny: kosti kořenová zelenina cibule celý pepř sůl   Postup: Kosti rozsekáme a hodinu máčíme ve vodě. Vymáčené kosti vložíme do vlažné vody, přidáme kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, několik zrnek pepře, sůl a vaříme volně asi dvě hodiny. Pak polévku přecedíme a zavaříme do ní játrové knedlíčky. …

11Lis, 20
Daněk evropský

Šípková omáčka

Suroviny: máslo mrkev celer petržel cibule 1dkg celé skořice 5 hřebíčků 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření tymián bobkový list sůl citrónová kůra citrónová šťáva nebo ocet cukr hladká mouka čerstvá nebo nakládaná rajčata vývar nebo bujón rajský protlak šípková zavařenina 1/2l červené víno   Postup: Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru. Když je zelenina růžová, přidáme 3 lžíce hladké mouky a necháme zasmažit. Přidáme 4 čerstvá nebo …

nahoru