
Zvěřinová sekaná I.
Zvěřinu i bůček nakrájíme na kostky a v mlýnku na maso umeleme najemno. Umletou směs dáme do mísy a spolu s vejcem buď ručně, nebo hnětačem dobře vymícháme.
Zvěřinu i bůček nakrájíme na kostky a v mlýnku na maso umeleme najemno. Umletou směs dáme do mísy a spolu s vejcem buď ručně, nebo hnětačem dobře vymícháme.
Ořechy nasucho lehce opražíme. Švestky a rozinky propláchneme vodou a naložíme do slivovice. Zvěřinu a bůček dvakrát umeleme, dáme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a chilli, zalijeme vínem a necháme v chladnu hodinu rozležet.
Zvěřinu z kýty rozřízneme na plát a naklepeme, osolíme, posypeme drcenými jalovčinkami, paprikou a potřeme hořčicí.
Větší část slaniny nakrájíme na klínky a kýtu důkladně prošpikujeme. Poté ji ovážeme potravinovým provázkem, aby si zachovala tvar válečku, osolíme…
Důkladně odblaněnou a šlach zbavenou zvěřinu rozdělíme na větší kousky, osolíme…
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce…
Odblaněnou zvěřinu nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme worcesterem…
Na másle opečeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, zalijeme vodou a octem…
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce…
Suroviny: kosti kořenová zelenina cibule celý pepř sůl Postup: Kosti rozsekáme a hodinu máčíme ve vodě. Vymáčené kosti vložíme do vlažné vody, přidáme kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, několik zrnek pepře, sůl a vaříme volně asi dvě hodiny. Pak polévku přecedíme a zavaříme do ní játrové knedlíčky. …
Suroviny: máslo mrkev celer petržel cibule 1dkg celé skořice 5 hřebíčků 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření tymián bobkový list sůl citrónová kůra citrónová šťáva nebo ocet cukr hladká mouka čerstvá nebo nakládaná rajčata vývar nebo bujón rajský protlak šípková zavařenina 1/2l červené víno Postup: Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru. Když je zelenina růžová, přidáme 3 lžíce hladké mouky a necháme zasmažit. Přidáme 4 čerstvá nebo …