Poslední objednávky na e-shopu vyřizujeme do 15. 12. s dodáním 16. 12. 2022. Ostatní objednávky budou vyřízeny opět po Novém roce.
26Dub, 21
Dušení

Zvěřinová sekaná I.

Zvěřinu i bůček nakrájíme na kostky a v mlýnku na maso umeleme najemno. Umletou směs dáme do mísy a spolu s vejcem buď ručně, nebo hnětačem dobře vymícháme.

17Úno, 21
Dušení

Sváteční jelení sekaná s ořechy

Ořechy nasucho lehce opražíme. Švestky a rozinky propláchneme vodou a naložíme do slivovice. Zvěřinu a bůček dvakrát umeleme, dáme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a chilli, zalijeme vínem a necháme v chladnu hodinu rozležet.

17Úno, 21
Dušení

Jelení kýta na medu

Větší část slaniny nakrájíme na klínky a kýtu důkladně prošpikujeme. Poté ji ovážeme potravinovým provázkem, aby si zachovala tvar válečku, osolíme…

11Lis, 20
Daněk evropský

Polévka z kostí

Suroviny: kosti kořenová zelenina cibule celý pepř sůl   Postup: Kosti rozsekáme a hodinu máčíme ve vodě. Vymáčené kosti vložíme do vlažné vody, přidáme kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, několik zrnek pepře, sůl a vaříme volně asi dvě hodiny. Pak polévku přecedíme a zavaříme do ní játrové knedlíčky. …

nahoru