Suroviny:

  • 900 g srnčího hřbetu bez kosti
  • 100 g nesolených kešu ořechů
  • 2 červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • svazek jarní cibulky
  • lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce hoisin omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • lžíce sladké sójové omáčky
  • lžíce rýžového octa
  • lžička sezamového oleje
  • čerstvě mletý citronový pepř
  • sůl

Postup:

Srnčí hřbet nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky, opepříme, osolíme a promícháme. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej. Po částech na něm ze všech stran dozlatova opečeme okořeněnou kousky zvěřiny a odložíme je stranou. Do pánve vsypeme papriku nakrájenou na kousky a restujeme ji dokřupava asi 3 minuty. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme, jen co se rozvoní.

Do misky vlijeme 150 ml studené vody, přidáme hoisin a sójovou omáčku, med, rýžový ocet, sezamový olej a nastrouhaný zázvor a metličkou důkladně prošleháme, až se všechny suroviny spojí.

K orestované zelenině vrátíme opečenou zvěřinu, zalijeme připravenou studenou omáčkou a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.

Nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku a nasucho opražené kešu ořechy a jen v pánvi promícháme.
Podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné srnčí maso Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčím kouskům Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru