![](https://prodej-zveriny.cz/wp-content/uploads/2020/12/16-danci-steaky-s-lesnim-ovocem_WEB-1536x1022-min-1150x885.jpg)
Daněk evropský
Daňčí steaky s lesním ovocem
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet…
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet…
Suroviny: 1 kg masa – hřbet nebo kýta – lze použít srnec, daněk, jelen nebo divočák 3 až 4 vejce 1 lžíce plnotučné 1 lžíce kremžské hořčice 1dcl oleje 6 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl pepř 2 lžíce grilovacího koření 2 lžíce sójové omáčky. Postup: Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme krátce z obou stran. Podáváme s brambory nebo hranolky. …