Velikonoční dančí kýta se šípkovou omáčkou
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme…
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme…
Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením…
Očištěný a odblaněný daňčí hřbet prošpikujeme klínky slaniny obalenými v drcených jalovčinkách a tymiánu…
Srnčí hřbet vykostíme, odblaníme a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi osm centimetrů. Nakrájenou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, posypeme drcenými jalovčinkami a pepřem, zalijeme koňakem, citronovou šťávou a olejem.
Větší část slaniny nakrájíme na klínky a kýtu důkladně prošpikujeme. Poté ji ovážeme potravinovým provázkem, aby si zachovala tvar válečku, osolíme…
Větší část slaniny nakrájíme na klínky a kýtu důkladně prošpikujeme. Poté ji ovážeme potravinovým provázkem, aby si zachovala tvar válečku, osolíme…
Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením…
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme…
Čerstvě podrcený pepř a jalovec, rozemnutý tymián a špetku soli promícháme, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme ve směsi koření a soli.
Daňčí panenku odblaníme, prošpikujeme klínky slaniny a vložíme do porcelánové nebo skleněné nádoby. Olej smícháme s divokým kořením, jalovcem, jemně nastrouhanou cibulí, pepřem a solí.
Odblaněnou a dobře očištěnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozškvaříme slaninu s olejem, přisypeme nasekanou cibuli a lehce opečeme.
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme…
Ještě neodcházejte! Máme pro vás příjemné překvapení. V tomto měsíci jsme zlevnili srnčí kýtu BK 1,4 kg.