Suroviny:

Na biftečky:

  • 700-800 g srnčího hřbetu bez kosti

  • snítka čerstvého rozmarýnu

  • nahrubo podrcený pepř čtyř barev

  • hrubozrnná mořská sůl

  • olivový olej

  • lžíce másla

    Na omáčku:

  • 70 g sušených brusinek

  • 100 ml griotky

  • 150 ml vody

  • lžíce balzamikového krému

  • snítka čerstvého rozmarýnu

  • lžička studeného másla

  • špetka soli

Postup:

Brusinky přes noc namočíme do griotky. Namočené brusinky i s nálevem dáme do kastrůlku, přidáme vodu a snítku rozmarýnu, osolíme, promícháme a pod pokličkou asi 15 minut velmi zvolna povaříme. Poté vyndáme rozmarýn, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.

Odblaněný srnčí hřbet přes vlákno nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíky, položíme je řeznou plochou na pracovní desku a dlaní ruky je mírně zploštíme. Aby biftečky lépe držely tvar, po obvodu je ovážeme tenkým provázkem. Posypeme podrceným pepřem a necháme v pokojové teplotě asi 15 minut odležet. Pak je opékáme na rozpálené pánvi potřené olejem, do které jsme vhodili snítku rozmarýnu, z každé strany asi 2 minuty. Ke konci opékání pánev nakloníme k jedné straně, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a lžící biftečky rozpuštěným máslem přelijeme; poté je necháme krátce odpočinout.

Srnčí biftečky osolíme až před servírováním, podáváme je s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný srnčí hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčím biftečkům Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru