
Daňčí guláš s dýní
Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením…
Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením…
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a drceným kmínem a promícháme. V hrnci…
Na sádle a na kostičky nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájenou zvěřinu a lehce osmahneme.
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce…
Suroviny: 1 kg odleželé zvěřiny – nejlépe z krk nebo plec 10 dkg másla 2 střední cibule 1/4 kg slaniny pokrájené na kostky sůl pepř bujón lžička mletého kmínu 5 lžic rumu 5 dkg másla 4 dkg hladké mouky na jíšku citronová šťáva Postup: Maso pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a na másle podusíme. Přidáme sůl, pepř, kmín, rum a vše dusíme, dokud není zvěřina měkká. Do omáčky přidáme trochu bujónu, jíšku a necháme přejít varem. Lze podávat s brambory, rýží, jemným knedlíkem nebo s pečivem. …
Ještě neodcházejte! Máme pro vás příjemné překvapení. V tomto období jsme zlevnili jelení kýtu bez kosti 1,4 kg.