Suroviny:
- 600 g mleté srnčí zvěřiny
- 100 g pancetty
- 40 g sušených hříbků
- 200 ml passaty
- 200 ml suchého bílého vína
- zvěřinový vývar
- lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- sušený tymián
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát. Pak je scedíme, větší kusy pokrájíme, scezenou vodu nevyléváme.
V kastrolu se silným dnem opečeme na kostičky nakrájenou pancettu. Pak přidáme olivový olej a nadrobno nakrájenou šalotku, kterou krátce orestujeme. Poté přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme tymiánem a pepřem a za stálého míchání restujeme, až se zvěřina rozpadne na drobné kousky. Podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, vmícháme passatu a namočené hříbky i s vodou, v níž se macerovaly, a pod poklicí zvolna dusíme asi hodinu. Podle potřeby mírně podlijeme vývarem. Nakonec do hotového ragú vmícháme uvařené tagliatelle.
Jednotlivé porce podáváme posypané najemno nastrouhaným parmazánem a nasekanou plocholistou petrželkou.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.