
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme…
Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme…
Odblaněnou kýtu prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, svážeme do válečku, ze všech stran osolíme a vložíme do těsnější skleněné nebo porcelánové nádoby…
Daňčí zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a společně se slaninou…
Odblaněný hřbet osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčinkami, pokapeme citronovou šťávou a olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu rozležet do druhého dne…
Očištěný a odblaněný daňčí hřbet prošpikujeme klínky slaniny obalenými v drcených jalovčinkách a tymiánu…
Suroviny: očištěná plec – srnec, daněk, jelen nebo divočák kousek špeku nakrájený na kostičky 1 cibuli 4 rajčata 4 papriky sůl pepř 1 lžičku směsi koření na divočinu lžíce sádla Postup: Očištěné maso osolíme, opepříme, okořeníme a vložíme do pečící mísy. Nakrájíme cibuli, rajčata, papriky a špek na kostičky. Vše přidáme k masu. Nakonec přidáme lžíci sádla a podlijeme trochou vodou. Pečeme do měkka. Podáváme s brambory nebo rýží. …
Suroviny: srnčí, dančí nebo jelení odležená kýta nebo hřbet slanina máslo cibule vývar, bujón nebo voda hladká mouka citron a brusinky na ozdobu Postup: Kýtu nebo hřbet očistíme, zbavíme blanek a potáhneme slaninou. Na pekáč dáme máslo a zbytky slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Když začne červenat, vložíme do ní osolené maso zbavené kostí. Podlijeme vývarem nebo vodou. Zvěřinu podléváme častěji při pečení vlastní šťávou a pečeme volně 1,5 až 2 hodiny. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem, povaříme a procedíme. Nasekaný jelení hřbet …