Suroviny:

na grilovanou zvěřinu:

  • 6 kusů srnčí panenské svíčkové (ze 3 kusů srnčího)
  • slunečnicový olej
  • směs zvěřinového koření na pikantní steak
  • hrubozrnná sůl

na omáčku:

  • 250 g čerstvých ostružin
  • 200 ml červeného vína
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 ml vody
  • lžička dijonské hořčice
  • lžička škrobu
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 5 jalovčinek
  • 1 bobkový list
  • sůl

Postup:

Odblaněné panenské svíčkové potřeme olejem, posypeme kořením a necháme asi 30 minut odležet. Odleželé svíčkové grilujeme na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi potřené olejem z každé strany asi 2 až 3 minuty. Poté je zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Solíme až před podáváním.

Do malého kastrůlku vlijeme vodu, vsypeme cukr a rozvaříme. Pak přidáme ostružiny, rozmarýn a celé koření a zvolna povaříme, až se ostružiny rozvaří. Vše propasírujeme přes středně husté síto. K ostružinovému rozvaru vlijeme víno, přidáme hořčici, metličkou důkladně prošleháme a povaříme, až se alkohol odpaří. Nakonec zahustíme lžičkou škrobu rozmíchanou ve lžíci studené vody a naposledy krátce povaříme do zhoustnutí, dochutíme solí.

Grilovanou srnčí panenskou svíčkovou podáváme s ostružinovou omáčkou a jemnými krupicovými noky.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí panenku Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K pikantnímu srnčímu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru