Suroviny:

  • 500 g mleté zvěřiny (může být i směs více druhů)
  • 500 g cukety
  • 100 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celozrnná houska
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • kukuřičné lupínky na obalování

Postup:

Mletou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou neoloupanou cuketu, v mléce namočené pečivo, vejce, koření a hladkou mouku (podle potřeby přidáme více). Směs dobře vymícháme. Lžící nabíráme jednotlivé porce a rukama navlhčenýma studenou vodou tvoříme karbanátky, které obalujeme v mírně podrcených kukuřičných lupíncích a poté ještě v dlaních upravíme tvar. Obalené karbanátky klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.

Zvěřinové karbanátky s cuketou podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny, výborné jsou i studené.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke zvěřinovým karbanátkům Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru