Suroviny:
- 500 g mleté zvěřiny (může být i směs více druhů)
- 500 g cukety
- 100 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 celozrnná houska
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky sušené majoránky
- mletý černý pepř
- sůl
- kukuřičné lupínky na obalování
Postup:
Mletou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou neoloupanou cuketu, v mléce namočené pečivo, vejce, koření a hladkou mouku (podle potřeby přidáme více). Směs dobře vymícháme. Lžící nabíráme jednotlivé porce a rukama navlhčenýma studenou vodou tvoříme karbanátky, které obalujeme v mírně podrcených kukuřičných lupíncích a poté ještě v dlaních upravíme tvar. Obalené karbanátky klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zvěřinové karbanátky s cuketou podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny, výborné jsou i studené.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.