Suroviny:

  • 600 g srnčí kýty bez kosti
  • 450 g řapíků rebarbory (oloupané, nakrájené na kousky 1 cm)
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 250 ml zvěřinového vývaru
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • vrchovatá lžička mletého červeného kari
  • čerstvě mletý zelený pepř
  • sůl

Postup:

Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. V silnostěnném hrnci rozehřejeme olej a máslo, kostky na něm ze všech stran zprudka opečeme dozlatova a odložíme stranou.

Do hrnce vsypeme na proužky nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovita. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme. Zasypeme kari kořením a krátce restujeme do rozvonění. Vlijeme konzervovaná rajčata a necháme asi 3 minuty probublávat.

Nakonec přidáme med, limetkovou šťávu a rebarboru, podlijeme vývarem, vrátíme opečené kostky zvěřiny, promícháme, přiklopíme poklicí a zvolna vaříme doměkka. Podle potřeby dochutíme solí, medem a limetkovou šťávou.

Podáváme s rýží, zdobíme klínky limetky a hladkolistou petrželkou.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčím kostkám Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru