Suroviny:
- 600 g srnčí kýty bez kosti
- 450 g řapíků rebarbory (oloupané, nakrájené na kousky 1 cm)
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 250 ml zvěřinového vývaru
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- vrchovatá lžička mletého červeného kari
- čerstvě mletý zelený pepř
- sůl
Postup:
Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. V silnostěnném hrnci rozehřejeme olej a máslo, kostky na něm ze všech stran zprudka opečeme dozlatova a odložíme stranou.
Do hrnce vsypeme na proužky nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovita. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme. Zasypeme kari kořením a krátce restujeme do rozvonění. Vlijeme konzervovaná rajčata a necháme asi 3 minuty probublávat.
Nakonec přidáme med, limetkovou šťávu a rebarboru, podlijeme vývarem, vrátíme opečené kostky zvěřiny, promícháme, přiklopíme poklicí a zvolna vaříme doměkka. Podle potřeby dochutíme solí, medem a limetkovou šťávou.
Podáváme s rýží, zdobíme klínky limetky a hladkolistou petrželkou.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.