
Srnčí ragú
V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme…
V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu a jednu cibuli. Přidáme srnčí hřbet rozkrájený na kostky, opečeme, opepříme, osolíme, zalijeme kečupem…
Srnčí hřbet s kostí odblaníme, protáhneme slaninou nakrájenou na klínky (polovina množství), opepříme a osolíme. V pekáči na zbytku drobně pokrájené slaniny…
Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne…