Suroviny:
- 600 g srnčího hřbetu bez kosti
na marinádu:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- lžíce třtinového cukru
- lžíce čerstvé limetkové šťávy
- lžička najemno nastrouhaného zázvoru
na salát:
- 400 g polníčku
- 100 g cherry rajčat
- 1 červená cibule
Postup:
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a metličkou prošleháme, až se cukr rozpustí; polovinu marinády si odložíme na salát. Důkladně odblaněný srnčí hřbet rozdělíme na špalíky asi 12 cm dlouhé, ze všech stran je vydatně potřeme zbylou marinádou a odložíme alespoň na 4 hodiny do chladničky. Před grilováním vyndáme z chladničky a necháme dojít na pokojovou teplotu.
Na rozpáleném grilu opékáme podle požadavku na propečení z každé strany asi 4 minuty, necháme krátce odpočinout a pak nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře rozprostřeme opraný polníček, poklademe rozpůlenými rajčaty a plátky cibule, pokapeme odloženou marinádou a navrch položíme plátky grilovaného hřbetu.
Podáváme se světlým či tmavým toustovým chlebem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.