
Jelení hřbet na smetaně s jeřabinami
Nejdříve si připravíme marinádu. Do brusinkového džusu přidáme na plátky nakrájený česnek, na měsíčky nakrájenou…
Nejdříve si připravíme marinádu. Do brusinkového džusu přidáme na plátky nakrájený česnek, na měsíčky nakrájenou…
Do velké mísy dáme mletou zvěřinu, strouhanku, vejce, utřený česnek, kečup, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku…
Čerstvě podrcený pepř a jalovec, rozemnutý tymián a špetku soli promícháme, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme ve směsi koření a soli.
Daňčí panenku odblaníme, prošpikujeme klínky slaniny a vložíme do porcelánové nebo skleněné nádoby. Olej smícháme s divokým kořením, jalovcem, jemně nastrouhanou cibulí, pepřem a solí.
Z důkladně odblaněné panenky z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky…
V hrnci svaříme vodu s octem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu a jednu cibuli. Přidáme srnčí panenku rozkrájenou na kostky, opečeme, opepříme, osolíme, zalijeme kečupem…
Srnčí hřbet s kostí odblaníme, protáhneme slaninou nakrájenou na klínky (polovina množství), opepříme a osolíme. V pekáči na zbytku drobně pokrájené slaniny…
Důkladně odblaněnou a šlach zbavenou zvěřinu rozdělíme na větší kousky, osolíme…
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce…
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce…