Suroviny:
- 600 g daňčí svíčkové
- 150 ml balzamikového octa
- 2 lžíce meruňkového džemu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- stroužek česneku
- lžička nasekaných čerstvých lístků tymiánu
- mletý zelený pepř
- sůl
- lžíce slunečnicového oleje
- 4 velké broskve
- 100 g sýra s modrou plísní
Postup:
Daňčí svíčkovou důkladně odblaníme. Na marinádu v misce prošleháme balzamikový ocet, meruňkový džem, dijonskou hořčici, najemno nastrouhaný česnek, lístky tymiánu, špetku pepře a soli. Odblaněnou svíčkovou vložíme do marinády a přes noc uchováme v chladničce.
Marinovanou svíčkovou osušíme a na rozpálené pánvi potřené olejem opékáme podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 minuty. Poté ji vyndáme z pánve, zabalíme do pečicího papíru a necháme odpočinout. Do pánve vlijeme zbylou marinádu, přivedeme k varu, vložíme broskve pokrájené na osminky a jen krátce povaříme.
Odleželou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, obložíme balzamikovými broskvemi a posypeme rozdrobeným sýrem s modrou plísní. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016