
Jelení medailonky s houbami
Jelení hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky, do kterých vetřeme drcený jalovec…
Jelení hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky, do kterých vetřeme drcený jalovec…
Odblaněnou zvěřinu nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme worcesterem…
Srnčí hřbet nakrájíme na menší kousky, přidáme dvě lžíce oleje, whisky, worcester, tymián, pepř a sůl, promícháme a necháme v chladnu odležet…
Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí…
Suroviny: 1 kg masa – hřbet nebo kýta – lze použít srnec, daněk, jelen nebo divočák 3 až 4 vejce 1 lžíce plnotučné 1 lžíce kremžské hořčice 1dcl oleje 6 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl pepř 2 lžíce grilovacího koření 2 lžíce sójové omáčky. Postup: Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme krátce z obou stran. Podáváme s brambory nebo hranolky. …