03Kvě, 21
Daněk evropský

Zvěřina na přírodno

Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme…

26Dub, 21
Dušení

Guláš z jelena

Na sádle a na kostičky nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájenou zvěřinu a lehce osmahneme.

26Dub, 21
Jelen lesní

Zvěřinová roláda

Zvěřinu rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na teflonové pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibulku, přidáme nasekaný česnek, špenátové listy a krátce podusíme.

17Úno, 21
Dušení

Sváteční jelení sekaná s ořechy

Ořechy nasucho lehce opražíme. Švestky a rozinky propláchneme vodou a naložíme do slivovice. Zvěřinu a bůček dvakrát umeleme, dáme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a chilli, zalijeme vínem a necháme v chladnu hodinu rozležet.

17Úno, 21
Dušení

Jelení kýta na medu

Větší část slaniny nakrájíme na klínky a kýtu důkladně prošpikujeme. Poté ji ovážeme potravinovým provázkem, aby si zachovala tvar válečku, osolíme…

nahoru