
Suroviny:
- 500 g jelení panenské svíčkové
- sklenice hub ve sladkokyselém nálevu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 25 g másla
- 1/2 lžíce drceného barevného pepře
- lžička drcených jalovčinek
- zelená petrželka
- sůl
Postup:
Jelení panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky, do kterých vetřeme drcený jalovec a pepř, potřeme je olejem a necháme několik hodin v chladu odležet.
Houby scedíme z nálevu, dobře propláchneme, velké podle potřeby překrájíme. V sezóně můžeme použít houby čerstvé. Krátce je orestujeme na másle a oleji, opepříme, osolíme, hojně posypeme nasekanou zelenou petrželkou a promícháme. Odleželé medailonky z obou stran opečeme na velké pánvi potřené olejem nebo na grilu a podle chuti osolíme.
Medailonky rozdělíme na talíře, posypeme restovanými houbami a podáváme s opečenými bramborami .

Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016