Suroviny:

  • 500 g jelení panenské svíčkové
  • sklenice hub ve sladkokyselém nálevu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 25 g másla
  • 1/2 lžíce drceného barevného pepře
  • lžička drcených jalovčinek
  • zelená petrželka
  • sůl

Postup:

Jelení panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky, do kterých vetřeme drcený jalovec a pepř, potřeme je olejem a necháme několik hodin v chladu odležet.

Houby scedíme z nálevu, dobře propláchneme, velké podle potřeby překrájíme. V sezóně můžeme použít houby čerstvé. Krátce je orestujeme na másle a oleji, opepříme, osolíme, hojně posypeme nasekanou zelenou petrželkou a promícháme. Odleželé medailonky z obou stran opečeme na velké pánvi potřené olejem nebo na grilu a podle chuti osolíme.

Medailonky rozdělíme na talíře, posypeme restovanými houbami a podáváme s opečenými bramborami .

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení panenskou svíčkovou Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelením medailonkům s houbami Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru