
Suroviny:
- 800 g hřbetu z divočáka bez kosti
- 2 lžíce olivového oleje
- koření Šmidrkal na pikantní steak
- sůl
na pikantní arašídovou omáčku:
- 3 lžíce jemného arašídového másla
- 2 lžíce medu
- lžíce rýžového octa
- lžička chilli pasty
- 100 ml limetkového džusu
- šťáva z 1/2 limetky
na pečené batáty:
- 2 středně velké batáty
- lžíce olivového oleje
- snítka čerstvého tymiánu
- citronový pepř
- uzená paprika
- sůl
Postup:
Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením a lístky tymiánu, osolíme, promícháme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut.
Všechny suroviny na omáčku dáme do kastrůlku, dohladka prošleháme metličkou a krátce prohřejeme.
Důkladně odblaněný hřbet z divočáka nakrájíme na porce, potřeme olejem, posypeme kořením a krátce necháme v pokojové teplotě odležet. Odleželý hřbet opékáme na grilovací pánvi potřené olejem podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 až 4 minuty. Poté necháme krátce odpočinout.
Grilovaný hřbet z divočáka přelitý pikantní arašídovou omáčkou podáváme s rýží a batátovými hranolky.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
- AKCE!
- AKCE!
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.