Suroviny:

  • 800 g hřbetu z divočáka bez kosti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • koření Šmidrkal na pikantní steak
  • sůl

na pikantní arašídovou omáčku:

  • 3 lžíce jemného arašídového másla
  • 2 lžíce medu
  • lžíce rýžového octa
  • lžička chilli pasty
  • 100 ml limetkového džusu
  • šťáva z 1/2 limetky

na pečené batáty:

  • 2 středně velké batáty
  • lžíce olivového oleje
  • snítka čerstvého tymiánu
  • citronový pepř
  • uzená paprika
  • sůl

Postup:

Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením a lístky tymiánu, osolíme, promícháme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut.

Všechny suroviny na omáčku dáme do kastrůlku, dohladka prošleháme metličkou a krátce prohřejeme.

Důkladně odblaněný hřbet z divočáka nakrájíme na porce, potřeme olejem, posypeme kořením a krátce necháme v pokojové teplotě odležet. Odleželý hřbet opékáme na grilovací pánvi potřené olejem podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 až 4 minuty. Poté necháme krátce odpočinout.

Grilovaný hřbet z divočáka přelitý pikantní arašídovou omáčkou podáváme s rýží a batátovými hranolky.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný hřbet z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke kotletkám z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru