Suroviny:

  • 500 g jelení zvěřiny bez kosti (plec, krk, ořez)
  • 300 g libového vepřového bůčku bez kosti
  • 150 g tenkých plátků anglické slaniny nebo šunky
  • 250 ml červeného vína
  • 50 ml slivovice
  • 50 g jader vlašských ořechů vcelku
  • 40 g rozinek
  • 12 sušených švestek
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • lžička drceného černého pepře, 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu, špetka chilli koření, sůl

Postup:

Ořechy nasucho lehce opražíme. Švestky a rozinky propláchneme vodou a naložíme do slivovice. Zvěřinu a bůček dvakrát umeleme, dáme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a chilli, zalijeme vínem a necháme v chladnu hodinu rozležet.

Pak přidáme mouku a ručně nebo v hnětači dobře vymícháme. Nakonec vmícháme švestky a rozinky naložené ve slivovici a opražené ořechy.

Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem tak, aby na okrajích přesahoval. Na papír položíme plátky anglické slaniny nebo šunky, naplníme zvěřinovou směsí a přehneme přesahující papír.

Povrch zakryjeme alobalem, okraje dobře přitiskneme k formě. Naplněnou formu položíme do pekáče s vodou, která by měla dosahovat asi do poloviny formy, a v předehřáté troubě 1,5 hodiny zvolna pečeme. Po upečení necháme vychladnout.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení kýtu nebo plec bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru