
Suroviny:
- 1,2 kg mufloní zvěřiny na guláš
- 600 g malých brambor
- 4 velké mrkve
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 800 ml zvěřinového vývaru
- 300 ml suchého červeného vína
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- koření na guláš Šmidrkal
- 3 lžíce hladké mouky
- lžíce třtinového cukru
- sůl
Postup:
Zvěřinu na guláš pokrájíme na velké kostky, osolíme, posypeme kořením na guláš a obalíme v hladké mouce.
V kastrolu se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce oleje, obalené kostky zvěřiny ze všech stran opečeme a odložíme stranou. Přidáme zbylou lžíci oleje, vhodíme na větší kousky pokrájenou mrkev a řapíkatý celer, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, posypeme třtinovým cukrem a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Podlijeme červeným vínem, promícháme a necháme odpařit alkohol. Do hrnce vrátíme opečené kostky zvěřiny, přidáme na půlky překrojené malé brambory, hrubozrnnou hořčici, zalijeme vývarem, promícháme, přivedeme k varu a pod poklicí velmi zvolna dusíme doměkka asi 1,5 hodiny.
Vydatný mufloní guláš podáváme s chlebem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016