Suroviny:

  • 1,2 kg mufloní zvěřiny na guláš
  • 600 g malých brambor
  • 4 velké mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 800 ml zvěřinového vývaru
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • koření na guláš Šmidrkal
  • 3 lžíce hladké mouky
  • lžíce třtinového cukru
  • sůl

Postup:

Zvěřinu na guláš pokrájíme na velké kostky, osolíme, posypeme kořením na guláš a obalíme v hladké mouce.

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce oleje, obalené kostky zvěřiny ze všech stran opečeme a odložíme stranou. Přidáme zbylou lžíci oleje, vhodíme na větší kousky pokrájenou mrkev a řapíkatý celer, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, posypeme třtinovým cukrem a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Podlijeme červeným vínem, promícháme a necháme odpařit alkohol. Do hrnce vrátíme opečené kostky zvěřiny, přidáme na půlky překrojené malé brambory, hrubozrnnou hořčici, zalijeme vývarem, promícháme, přivedeme k varu a pod poklicí velmi zvolna dusíme doměkka asi 1,5 hodiny.

Vydatný mufloní guláš podáváme s chlebem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné mufloní maso na guláš Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke kotlíku z mufloní zvěřiny Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru