Poslední objednávky na e-shopu vyřizujeme do 15. 12. s dodáním 16. 12. 2022. Ostatní objednávky budou vyřízeny opět po Novém roce.

Suroviny:

  • 1,2 kg jelení plece nebo krku bez kosti
  • 3 velké cibule
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 2 syrové červené papriky
  • 6 stroužků česneku
  • 4 velké brambory
  • 2 velké mrkve
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1,2 l zvěřinového vývaru
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 bobkových listů
  • lžička jalovčinek
  • lžička celého černého pepře
  • 2 lžíce sladké papriky
  • lžička směsi mletého koření na zvěřinu
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl

Postup:

Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a drceným kmínem a promícháme. V hrnci se silným dnem zahřejeme olej a po dávkách opečeme kostky zvěřiny ze všech stran, asi 1–2 minuty z každé strany.

Opečenou zvěřinu vyndáme na talíř a odložíme stranou. Do hrnce vsypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme nahrubo nakrájený řapíkatý celer a červenou papriku a restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se rozvoní. Vsypeme sladkou papriku, promícháme a jen několik vteřin restujeme, aby se uvolnilo aroma a nezhořkla.

Zalijeme zvěřinovým vývarem a rajčatovým pyré, přidáme celé koření, vrátíme opečenou zvěřinu, promícháme a pod poklicí přivedeme k varu. Poté mírným varem vaříme, až je zvěřina téměř měkká. Přidáme na větší kousky nakrájené brambory a mrkev, přiklopíme a vaříme, až je zelenina měkká. Nakonec dochutíme solí.

Servírujeme s kopečkem zakysané smetany, podáváme s chlebem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné jelení maso na guláš Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke guláši z jelena Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru