Suroviny:

  • 1 kg daňčí plece bez kosti
  • 1 kg dýně hokkaido
  • 1 větší šalotka,
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • zvěřinový vývar
  • snítka čerstvého tymiánu
  • lžíce koření na zvěřinový guláš
  • sůl

Postup:

Daňčí plec důkladně odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do misky, posypeme kořením, osolíme, promícháme a odložíme stranou. Dýni neloupeme, jen ji zbavíme stopky, rozpůlíme, lžící vydlabeme měkkou dužninu se semínky a pevnou dužninu nakrájíme na menší kostky.

V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme okořeněné kostky zvěřiny a zprudka je ze všech stran opečeme. Poté přidáme nakrájenou dýni a vše společně krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a pod poklicí za občasného promíchání zvolna vaříme asi hodinu, až je zvěřina měkká. Nakonec přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a odrhnuté lístky tymiánu, podle chuti dosolíme, promícháme a jen krátce povaříme.

Podáváme s chlebem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou daňčí plec bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K daňčímu guláši Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru