Suroviny:

  • 1 kg daňčí kýty bez kosti
  • 400 g čerstvých nebo zavařených lišek
  • 4 lžíce hustého brusinkového džemu s celými brusinkami
  • 500 ml zvěřinového vývaru
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • lžíce rajčatového protlaku
  • lžíce třtinového cukru
  • malá červená cibule
  • stroužek česneku
  • 3 bobkové listy
  • 5 jalovčinek
  • 3 kuličky nového koření
  • směs mletého koření na zvěřinu
  • sůl

Postup:

Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a moukou a promícháme, aby se kostky zvěřiny moukou a kořením obalily ze všech stran. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme připravenou zvěřinu, ze všech stran ji zprudka osmahneme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a celé koření a krátce orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak a třtinový cukr a necháme krátce zkaramelizovat. Vrátíme osmahnutou zvěřinu, podlijeme vínem a vývarem, přiklopíme a v troubě předehřáté na 190 °C dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme lišky a brusinkový džem, promícháme a společně dodusíme doměkka.
Jednotlivé porce ragú servírujeme s kopečkem zakysané smetany a lžičkou brusinkového džemu, podáváme se špeclemi.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou daňčí kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K daňčímu ragú doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru