Suroviny:

na hamburger:

  • 500 g mleté daňčí zvěřiny z kýty nebo plece
  • 1 velké vejce
  • malá šalotka
  • stroužek česneku
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • kůra a šťáva z půlky citronu
  • citronový pepř
  • sůl
  • olivový olej na grilování

na pikantní majonézu:

  • 150 g majonézy
  • 4 lžíce sladké chilli omáčky
  • lžíce citronové šťávy

na kompletaci hamburgerů:

  • 4 hamburgerové bulky
  • čerstvý křehký salát
  • 8 tenkých plátků anglické slaniny
  • 4 plátky uzeného sýra
  • 4 sterilované okurky
  • 2 červené cibule

Postup:

Do větší mísy dáme umletou zvěřinu, rozklepneme vejce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, lžíci nadrobno pokrájených lístků rozmarýnu, najemno nastrouhanou kůru a šťávu z půlky citronu, opepříme, osolíme a důkladně vymícháme na kompaktní směs. Rukama smočenýma ve studené vodě vytvarujeme čtyři o něco větší hamburgery, než je průměr bulky, palcem uprostřed vyhloubíme mělký důlek. Takto připravené hamburgery necháme krátce odležet.

Mezitím si připravíme ostatní komponenty. Na pikantní majonézu v menší misce metličkou prošleháme všechny suroviny a odložíme do chladničky. Plátky anglické slaniny dokřupava opečeme z obou stran na rozpálené suché pánvi a odložíme stranou. Sterilované okurky podélně nakrájíme na středně silné plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky.

Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu, rošty potřeme olivovým olejem. Odleželé hamburgery grilujeme podle tloušťky a podle požadavku na propečení asi 3 až 4 minuty z každé strany. Na ještě horké hamburgery položíme plátky sýra, pak je odložíme a zakryjeme alobalem.

Hamburgerové bulky rozkrojíme a obě řezné plochy vydatně potřeme pikantní majonézou. Na spodní část bulky postupně vrstvíme oprané listy křehkého salátu, plátky sterilované okurky, kroužky cibule, opraženou slaninu, hamburger se sýrem a navrch znovu zeleninu a slaninu. Přiklopíme vrchní částí bulky, zlehka přimáčkneme a zajistíme špejlí.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné daňčí maso Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K daňčím hamburgerům doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru