Suroviny:

  • 400 g mufloní plece nebo krku bez kosti

  • 100 g paprikové klobásy

  • 1 cibule

  • stroužek česneku

  • 1 syrová červená paprika

  • 1 feferonka

  • 3 rajčata

  • 2 lžíce sádla

  • zvěřinový vývar

  • 200 g zakysané smetany

  • lžíce hladké mouky

  • lžička mleté sladké papriky

  • mletý černý pepř

  • sůl

Postup:

Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi půl hodiny odležet. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme odleželou zvěřinu a zprudka ji ze všech stran opečeme.

Hrnec stáhneme ze sporáku, vsypeme mletou papriku a vše důkladně promícháme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a pod poklicí zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení podle potřeby dolijeme vývar. Před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou feferonku a oloupaná a nasekaná rajčata. Do hrnku se smetanou přidáme mouku a tři lžíce šťávy ze zvěřiny, metličkou prošleháme, vlijeme do hrnce se zvěřinou a za občasného míchání asi 15 minut povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s těstovinami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou mufloní plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K muflonímu masu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru