Suroviny:

na nudličky:

  • 900 g jelení svíčkové
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velké červené cibule
  • nať ze 2 jarních cibulek
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • lžička rybí omáčky
  • směs jemně mletého koření na zvěřinu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje na opékání
  • 2 lžíce másla na dokončení

na omáčku:

  • 100 ml bílého dezertního vína
  • 3 lžíce sladké sójové omáčky
  • lžíce rýžového octa
  • lžíce třtinového cukru

na dresink:

  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • lžička krupicového cukru
  • špetka bílého pepře a soli

k podávání: čerstvá rukola, rýže

Postup:

Do velké mísy dáme svíčkovou nakrájenou na nudličky, mírně posypeme zvěřinovým kořením, přidáme prolisovaný česnek a rybí omáčku, promícháme a necháme asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.

V malé misce metličkou prošleháme všechny suroviny na omáčku, až se cukr rozpustí, a odložíme stranou. V další malé misce metličkou prošleháme všechny suroviny na dresink, také až se cukr rozpustí, a uložíme do chladničky.

V hluboké wok pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje na vysokou teplotu, vložíme polovinu naložených nudliček svíčkové a zprudka je ze všech stran krátce opečeme. Přidáme polovinu cibule nakrájené na silnější plátky rozdělené na kroužky a polovinu natě z jarní cibulky nakrájené na větší kousky. Zasypeme lžičkou třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Zalijeme polovinou směsi na omáčku, promícháme a necháme krátce probublat. Vzniklou směs přesuneme pomocí stěrky z pánve do misky a udržujeme v teple. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a předešlý postup opakujeme se zbylými surovinami. Ke druhé dávce hotových nudliček vrátíme první várku, přidáme máslo a jen zlehka promícháme, až se máslo rozpustí.
Servírujeme tak, že na talíř rozložíme oprané lístky rukoly, zakápneme limetkovým dresinkem a navrch položíme porci nudliček s karamelizovanou cibulí. Podáváme s rýži.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelení svíčkové Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru

    Informace k objednávkám

    POZOR! Poslední objednávky přijímáme v úterý 17. prosince. Objednávky odeslané později budou vyřízeny po novém roce. Děkujeme za pochopení.