![](https://prodej-zveriny.cz/wp-content/uploads/2020/12/17-srnci-plec-s-hraskem_WEB-1536x1022-min-1150x885.jpg)
Očištěný a odblaněný daňčí hřbet prošpikujeme klínky slaniny obalenými v drcených jalovčinkách a tymiánu…
Srnčí panenku nakrájíme na menší kousky, přidáme dvě lžíce oleje, whisky, worcester, tymián, pepř a sůl, promícháme a necháme v chladnu odležet…
Odblaněnou srnčí zvěřinu, slaninu, 1 cibuli a česnek dvakrát umeleme v mlýnku na maso…
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet…
Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí…
Suroviny: kosti kořenová zelenina cibule celý pepř sůl Postup: Kosti rozsekáme a hodinu máčíme ve vodě. Vymáčené kosti vložíme do vlažné vody, přidáme kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, několik zrnek pepře, sůl a vaříme volně asi dvě hodiny. Pak polévku přecedíme a zavaříme do ní játrové knedlíčky. …
Suroviny: máslo mrkev celer petržel cibule 1dkg celé skořice 5 hřebíčků 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření tymián bobkový list sůl citrónová kůra citrónová šťáva nebo ocet cukr hladká mouka čerstvá nebo nakládaná rajčata vývar nebo bujón rajský protlak šípková zavařenina 1/2l červené víno Postup: Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru. Když je zelenina růžová, přidáme 3 lžíce hladké mouky a necháme zasmažit. Přidáme 4 čerstvá nebo …
Suroviny: 1 kg masa – hřbet nebo kýta – lze použít srnec, daněk, jelen nebo divočák 3 až 4 vejce 1 lžíce plnotučné 1 lžíce kremžské hořčice 1dcl oleje 6 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl pepř 2 lžíce grilovacího koření 2 lžíce sójové omáčky. Postup: Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme krátce z obou stran. Podáváme s brambory nebo hranolky. …
Suroviny: 1 kg odleželé zvěřiny – nejlépe z krk nebo plec 10 dkg másla 2 střední cibule 1/4 kg slaniny pokrájené na kostky sůl pepř bujón lžička mletého kmínu 5 lžic rumu 5 dkg másla 4 dkg hladké mouky na jíšku citronová šťáva Postup: Maso pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a na másle podusíme. Přidáme sůl, pepř, kmín, rum a vše dusíme, dokud není zvěřina měkká. Do omáčky přidáme trochu bujónu, jíšku a necháme přejít varem. Lze podávat s brambory, rýží, jemným knedlíkem nebo s pečivem. …