Suroviny:

  • 600 g srnčí plece bez kosti
  • 500 g rajčat
  • 200 g mraženého hrášku
  • 20 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • lžíce hladké mouky
  • snítka čerstvého oregana a hladkolisté petržele
  • 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, drcený pepř, špetka chilli koření, sůl

 

Postup:

Hrášek dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme povolit. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Odblaněnou srnčí plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli, mouku a promícháme.

V kastrole na oleji zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme zvěřinu, utřený česnek a dobře ze všech stran opečeme. Nakonec přidáme rajčata, do kousku gázy svázaný bobkový list a nové koření, podlijeme vodou a zvolna dusíme doměkka. Občas promícháme, podle potřeby podlijeme. Když je maso měkké a šťáva zahoustlá, vyjmeme váček s kořením, přidáme hrášek a krátce prohřejeme. Před podáváním posypeme nasekaným oreganem a petrželovou natí.

Podáváme s dušenou rýží a mrkvovým salátem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru