Suroviny:
- 600 g srnčí plece bez kosti
- 500 g rajčat
- 200 g mraženého hrášku
- 20 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- lžíce hladké mouky
- snítka čerstvého oregana a hladkolisté petržele
- 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, drcený pepř, špetka chilli koření, sůl
Postup:
Hrášek dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme povolit. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Odblaněnou srnčí plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli, mouku a promícháme.
V kastrole na oleji zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme zvěřinu, utřený česnek a dobře ze všech stran opečeme. Nakonec přidáme rajčata, do kousku gázy svázaný bobkový list a nové koření, podlijeme vodou a zvolna dusíme doměkka. Občas promícháme, podle potřeby podlijeme. Když je maso měkké a šťáva zahoustlá, vyjmeme váček s kořením, přidáme hrášek a krátce prohřejeme. Před podáváním posypeme nasekaným oreganem a petrželovou natí.
Podáváme s dušenou rýží a mrkvovým salátem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016