Suroviny:

  • srnčí, dančí nebo jelení plec
  • sádlo nebo olej
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • citrónová kůra
  • citrónová šťáva
  • černý pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • tymián
  • ocet
  • vývar – případně bujón
  • jíška
  • červené víno
  • hříbky
  • máslo

 

Postup:

Srnčí plece zbavíme kostí, blan a pokrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažíme celer, petržel, mrkev a cibuli.. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, několik zrnek pepře, bobkový list, nové koření a tymián. Usmažené zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vložíme zvěřinu, osolíme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou. Přidáme 3 lžíce červeného vína, podle chuti citronovou šťávu a dobře povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a přidáme čerstvé, na plátky nakrájené a na másle usmažené hříbky.

Sdílet
nahoru