Suroviny:

  • srnčí, dančí nebo jelení plec
  • sádlo nebo olej
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • citrónová kůra
  • citrónová šťáva
  • černý pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • tymián
  • ocet
  • vývar – případně bujón
  • jíška
  • červené víno
  • hříbky
  • máslo

Postup:

Srnčí plece zbavíme kostí, blan a pokrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažíme celer, petržel, mrkev a cibuli. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, několik zrnek pepře, bobkový list, nové koření a tymián. Usmažené zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vložíme zvěřinu, osolíme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou. Přidáme 3 lžíce červeného vína, podle chuti citronovou šťávu a dobře povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a přidáme čerstvé, na plátky nakrájené a na másle usmažené hříbky.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou srnčí, dančí, nebo jelení plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K zvěřině na přírodno Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso ze srnce obecného

specialista na zvěřinu

Naše maso z daňka evropského

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru