Suroviny:

  • 500 g srnčí zvěřiny bez kosti (plec, krk, ořez)
  • 70 g slaniny
  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • lžička drceného tymiánu a pepře
  • celý pepř, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, mletá skořice, cukr, sůl

 

Postup:

Odblaněnou srnčí zvěřinu, slaninu, 1 cibuli a česnek dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Přidáme vejce, drcený tymián, pepř a sůl, dobře vymícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme koule o velikosti pingpongového míčku. Opečeme je na pánvi na rozpáleném oleji, podlijeme vodou a zvolna dusíme asi 40 minut.

Během dušení podle potřeby podléváme. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list a celý pepř, osolíme, podlijeme vodou a zvolna dusíme do mírného zahoustnutí. Poté propasírujeme přes síto do kastrolu, podle chuti osolíme, osladíme, dochutíme skořicí a necháme jen krátce přejít varem.

Srnčí bifteky přeléváme rajskou omáčkou a podáváme s domácími těstovinami.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K mletým srnčím biftekům v rajské omáčce Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru