Suroviny:
- 400 g srnčí panenské svíčkové
- 200 g libové slaniny vcelku
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 1 středně velká cibule
- 3 lžíce oleje
- lžíce whisky
- lžička worcesterové omáčky
- lžička sušeného tymiánu, drcený pepř, sůl
Postup:
Srnčí panenku nakrájíme na menší kousky, přidáme dvě lžíce oleje, whisky, worcester, tymián, pepř a sůl, promícháme a necháme v chladnu odležet. Silnější plátky slaniny a obě papriky nakrájíme na čtverečky, cibuli rozčtvrtíme a rozebereme na lupínky.
Odleželou zvěřinu, slaninu a zeleninu střídavě napichujeme na masové jehly nebo špejle. Špízy potřeme olejem a ze všech stran zvolna opečeme na grilu.
Podáváme s bramboráčky na listech hlávkového salátu.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016