Suroviny:

  • 800 g hřbetu z divočáka bez kosti

  • 200 ml whisky

  • 50 g slaniny

  • několik větviček rozmarýnu

  • svazek naťové cibulky

  • drcený černý a růžový pepř

  • sůl

 

Postup:

Z důkladně odblaněného hřbetu z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky, lehce je osolíme, posypeme černým pepřem a jemně nakrájenými jehličkami rozmarýnu, zalijeme whisky tak, aby byla zvěřina ponořená, a necháme v chladu do druhého dne odležet.

Odleželé medailonky vyjmeme, osušíme a z obou stran na rozpálené pánvi zprudka opečeme doměkka. Poté přidáme rozpéct na nudličky nakrájenou slaninu, pokrájenou cibulku a posypeme růžovým pepřem. Úplně nakonec zastříkneme zbylou whisky, necháme přejít varem a odstavíme.

Podáváme s restovanou zeleninou a opečenými bramborami.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný hřbet z divokého prasete bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru