Suroviny:
- 800 g panenky z divočáka
- 200 ml whisky
- 50 g slaniny
- několik větviček rozmarýnu
- svazek naťové cibulky
- drcený černý a růžový pepř
- sůl
Postup:
Z důkladně odblaněné panenky z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky, lehce je osolíme, posypeme černým pepřem a jemně nakrájenými jehličkami rozmarýnu, zalijeme whisky tak, aby byla zvěřina ponořená, a necháme v chladu do druhého dne odležet.
Odleželé medailonky vyjmeme, osušíme a z obou stran na rozpálené pánvi zprudka opečeme doměkka. Poté přidáme rozpéct na nudličky nakrájenou slaninu, pokrájenou cibulku a posypeme růžovým pepřem. Úplně nakonec zastříkneme zbylou whisky, necháme přejít varem a odstavíme.
Podáváme s restovanou zeleninou a opečenými bramborami.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016