Suroviny:

  • na bifteky:
  • 500 g mleté zvěřiny z divočáka
  • 50 g strouhanky
  • 1 velké vejce
  • velký stroužek česneku
  • lžíce kečupu
  • lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • necelá lžička mletého koření na zvěřinu
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • na hříbkovou omáčku:
  • 8 malých smrkových hříbků
  • 300 ml zvěřinového vývaru
  • 1 malá šalotka
  • 2 lžíce másla
  • 2 rovné lžíce hladké mouky
  • lžíce kečupu
  • lžička worcesterské omáčky
  • mleté zvěřinové koření
  • sůl

 

Postup:

Do velké mísy dáme mletou zvěřinu, strouhanku, vejce, utřený česnek, kečup, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a koření na zvěřinu, osolíme, opepříme a důkladně vymícháme. Ze zvěřinové směsi vytvarujeme 6 oválných bifteků o tloušťce asi 2 cm.

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej na středně vysokou teplotu, vložíme bifteky a opékáme je dozlatova asi 4 až 5 minut z každé strany. Opečené bifteky odložíme stranou.

Do pánve přidáme máslo, necháme ho rozpustit, na něm orestujeme nejdříve nadrobno pokrájenou šalotku. Poté vsypeme na silnější plátky nakrájené hříbky a restujeme je asi 5 minut.

Orestované hříbky odložíme k opečeným biftekům. Do výpeku vsypeme mouku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup a worcesterskou omáčku, metličkou prošleháme a důkladně povaříme. Hustotu omáčky doladíme přidáním vývaru, podle potřeby dochutíme solí. Nakonec do omáčky vložíme odložené bifteky a hříbky, zakryjeme poklicí a zvolna asi 8 až 10 minut dusíme.
Podáváme s bramborovou kaší.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K biftekům z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru

    Informace k objednávkám

    POZOR! Poslední objednávky přijímáme v úterý 17. prosince. Objednávky odeslané později budou vyřízeny po novém roce. Děkujeme za pochopení.