Suroviny:

na špízy:

  • 500 g hřbetu z mladého divočáka (nejlépe ze selete, případně z lončáka)
  • po jedné čerstvé masité červené, zelené a žluté paprice
  • 2 velké červené cibule
  • 150 g žampionů
  • citronový pepř
  • sůl
  • olivový olej na potření

na marinádu:

  • 100 ml sladšího červeného vína
  • 2 lžíce teriyaki omáčky
  • lžíce sladké sójové omáčky
  • lžička čerstvě podrceného pepře čtyř barev
  • špetka soli

Postup:

Důkladně odblaněný hřbet z divočáka nakrájíme na stejně velké kostky, vložíme do misky, zalijeme marinádou připravenou prošleháním všech ingrediencí a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Půl hodiny před sestavováním špízů vyndáme z chladničky.

Papriky nakrájíme na podobně velké kousky jako zvěřinu, oloupanou cibuli na čtvrtinky až osminky, žampiony na silnější plátky. Nakrájenou zeleninu a žampiony dáme do mělké misky, ochutíme čerstvě mletým citronovým pepřem a solí a zlehka promícháme.

Na kovové špízové jehly střídavě napichujeme marinovanou zvěřinu, zeleninu a žampiony. Takto připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem a na rozpáleném grilu zprudka opékáme z každé strany asi 3 minuty na vzhled pěkně grilované zvěřiny a zeleniny. Před podáváním necháme špízy asi 5 minut odpočinout.

Podáváme s různými studenými omáčkami nebo dipy a s pečivem či opečenými bramborami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný hřbet z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke špízům z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru