Suroviny:

  • 8 medailonků ze hřbetu z divočáka bez kosti
  • 50 g španělské sušené šunky serrano
  • 1 citron
  • snítka čerstvé šalvěje
  • 40 g másla
  • olivový olej
  • čerstvě mletý citronový pepř
  • sůl

Postup:

Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu. Medailonky klouby prstů jen zlehka naklepeme a pak do nich z obou stran uděláme šikmé zářezy. Do zářezů vetřeme šalvějovou pastu, medailonky potřeme olejem a na grilovací pánvi je z obou stran dozlatova opečeme.

Opečené medailonky dáme na talíř, poklademe je plátky másla, zastříkneme citronovou šťávou a posypeme lístky šalvěje. Podáváme s bramborovými plackami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K medailonkům z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru