Suroviny:

  • 800 g hřbetu z divočáka bez kosti
  • 400 ml zvěřinového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína
  • 1 šalotka
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce másla
  • lžíce dijonské hořčice
  • lžíce hladké mouky
  • necelá lžíce pepře čtyř barev
  • snítka čerstvého tymiánu
  • špetka mletého bílého pepře
  • sůl

Postup:

V hrnci rozpustíme máslo a 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce ji restujeme jen do změknutí. Pak vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol, vlijeme vývar, přidáme celý pepř a lístky tymiánu, promícháme a zvolna 15 až 18 minut povaříme. Nakonec vlijeme smetanu a jen krátce povaříme. Omáčku tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme, dochutíme solí.

Důkladně odblaněný hřbet z divočáka mírně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V pokojové teplotě necháme asi 15 minut odležet. Pak v hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a hřbet z každé strany opékáme podle požadavku na stupeň propečení 3 až 4 minuty. Opečený hřbet zabalíme do alobalu a před krájením a podáváním necháme krátce odpočinout.

Odpočinutý hřbet krájíme šikmo přes vlákno na středně silné plátky, podáváme s pepřovou omáčkou a rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný hřbet z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke kotletkám z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru