
Koule z daňčí zvěřiny s ořechy
Daňčí zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a společně se slaninou…
Daňčí zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a společně se slaninou…
Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme, oloupeme, nakrájím a uchováme je i se šťávou…
Cibuli, česnek a zázvor pokrájené nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme zvěřinu nakrájenou na kostky, osolíme…
Odblaněný hřbet osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčinkami, pokapeme citronovou šťávou a olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu rozležet do druhého dne…
Očištěný a odblaněný daňčí hřbet prošpikujeme klínky slaniny obalenými v drcených jalovčinkách a tymiánu…
Srnčí panenku nakrájíme na menší kousky, přidáme dvě lžíce oleje, whisky, worcester, tymián, pepř a sůl, promícháme a necháme v chladnu odležet…
Odblaněnou srnčí zvěřinu, slaninu, 1 cibuli a česnek dvakrát umeleme v mlýnku na maso…
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet…
Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí…
Suroviny: kosti kořenová zelenina cibule celý pepř sůl Postup: Kosti rozsekáme a hodinu máčíme ve vodě. Vymáčené kosti vložíme do vlažné vody, přidáme kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, několik zrnek pepře, sůl a vaříme volně asi dvě hodiny. Pak polévku přecedíme a zavaříme do ní játrové knedlíčky. …
Suroviny: máslo mrkev celer petržel cibule 1dkg celé skořice 5 hřebíčků 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření tymián bobkový list sůl citrónová kůra citrónová šťáva nebo ocet cukr hladká mouka čerstvá nebo nakládaná rajčata vývar nebo bujón rajský protlak šípková zavařenina 1/2l červené víno Postup: Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru. Když je zelenina růžová, přidáme 3 lžíce hladké mouky a necháme zasmažit. Přidáme 4 čerstvá nebo …