11Lis, 20
Daněk evropský

Zvěřina na hříbkách

Suroviny: srnčí, dančí nebo jelení plec sádlo nebo olej celer mrkev petržel cibule citrónová kůra citrónová šťáva černý pepř bobkový list nové koření tymián ocet vývar - případně bujón jíška červené víno hříbky máslo Postup: Srnčí plece zbavíme kostí, blan a pokrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažíme celer, petržel, mrkev a cibuli. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, několik zrnek pepře, bobkový list, nové koření a tymián. Usmažené zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vložíme zvěřinu, osolíme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou. Přidáme 3 lžíce červeného vína, podle chuti citronovou šťávu a dobře povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a přidáme čerstvé, na plátky nakrájené a na másle usmažené hříbky. specialista na zvěřinuPerfektně očištěnou srnčí, dančí, nebo jelení plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu. Srnčí plec bez kosti 1,4 kg 398 Kč Výběr možností Dančí plec bez kosti 1,4 kg 358 Kč Výběr možností Jelení plec bez kosti 1,4 kg 358 Kč Výběr možností K zvěřině na přírodno Vám doporučujeme toto víno: Cheval de Katarzyna 275 Kč Přidat do košíku specialista na zvěřinuNaše maso ze srnce obecného Srnčí hřbet bez kosti 648 Kč – 1 078 Kč Výběr možností Srnčí panenka 1 078 Kč Výběr možností Srnčí kýta bez kosti 428 Kč – 688 Kč Výběr možností Srnčí plec bez kosti 1,4 kg 398 Kč Výběr možností specialista na zvěřinuNaše maso z daňka evropského Dančí hřbet bez kosti 558 Kč – 918 Kč Výběr možností AKCE! Dančí panenka 558 Kč – 798 Kč Výběr možností Dančí kýta bez kosti 348 Kč – 568 Kč Výběr možností Dančí plec bez kosti 1,4 kg 358 Kč Výběr možností specialista na zvěřinuNaše maso z jelena lesního Jelení hřbet bez kosti 548 Kč – 898 Kč Výběr možností Jelení panenka 548 Kč – 898 Kč Výběr možností Jelen lesní – žebra bez kosti 328 Kč Výběr možností Jelení kýta bez kosti 338 Kč – 548 Kč Výběr možností specialista na zvěřinuMáte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený. Dárkový poukaz 3000 Kč 3 000 Kč Koupit Dárkový poukaz 2500 Kč 2 500 Kč Koupit Dárkový poukaz 2000 Kč 2 000 Kč Koupit Dárkový poukaz 1500 Kč 1 500 Kč Koupit specialista na zvěřinuAť už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.   Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.© Lesnická práce, s.r.o., 2016
11Lis, 20
Dušení

Guláš

Suroviny: 1 kg odleželé zvěřiny – nejlépe z krk nebo plec 10 dkg másla 2 střední cibule 1/4 kg slaniny pokrájené na kostky sůl pepř bujón lžička mletého kmínu 5 lžic rumu 5 dkg másla 4 dkg hladké mouky na jíšku citronová šťáva   Postup: Maso pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a na másle podusíme. Přidáme sůl, pepř, kmín, rum a vše dusíme, dokud není zvěřina měkká. Do omáčky přidáme trochu bujónu, jíšku a necháme přejít varem. Lze podávat s brambory, rýží, jemným knedlíkem nebo s pečivem.   …

11Lis, 20
Daněk evropský

Pečená svíčková

Suroviny: 1 až 1,2 kg zvěřiny (kýta nebo hřbet) 10 dkg slaniny 2 mrkve 2 petržele 1 celer 2 cibule 10 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 2 bobkové listy 2 dkg soli půl litr smetany 12 dkg mouky osminka másla   Postup: Naloženou a odleženou zvěřinu dáme se zeleninou, kořením a máslem dusit – podléváme vodou. Nakonec osmahneme zvěřinu bez pokličky do červena. Měkkou vyjmeme a rozdělíme na díly. Vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Podáváme s jemným knedlíkem a brusinkami. …

11Lis, 20
Daněk evropský

Jak nakládat zvěřinu před úpravou

Celer, mrkev, petržel, cibuli a špek nakrájíme nadrobno. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Maso odblaníme, osolíme, prošpekujeme, obložíme zeleninou s kořením, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme v chladu do druhého dne. Pozor – pernatou zvěř nenakládáme.

11Lis, 20
Daněk evropský

Jak upravovat zvěřinu

Před vlastní úpravou si uvědomme, že zvěřina vyžaduje především kvůli nízkému obsahu tuku nejen odlišnou úpravu proti ostatnímu masu (špikování), ale i odlišný způsob podávání a kombinace s přílohami. Nesnažme se tedy vnutit strávníkům např. bažanta upraveného s knedlíkem a zelím jako oblíbené vepřové :-). Jako přílohu podáváme ke zvěřině: rýži, brambory v různé úpravě (např. krokety, hranolky, brambory americké, opečené ,vařené, jemný bramborový knedlík), jemné knedlíky houskové, jemné pečivo ( slané rohlíčky, houstičky atd. ) Pokrmy ze zvěřiny vždy doplňujeme kompoty, z nichž upozorňujeme na b …

nahoru