Suroviny:

  • 600 g daňčí kýty bez kosti
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 4 čerstvé fíky (sušené před použitím namočíme)
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce oleje
  • lžíce kari koření
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • mletý pepř, sůl

 

Postup:

Cibuli, česnek a zázvor pokrájené nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme zvěřinu nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.

Poté posypeme kari kořením, přidáme rozinky, šťávu z jednoho pomeranče, mírně podlijeme a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.

K měkké zvěřině přidáme pokrájené fíky, dílky druhého pomeranče a smetanu. Promícháme a jen krátce prohřejeme.

Podáváme s dušenou rýží.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou dančí kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru