Suroviny:
- 800 g hřbetu z divočáka bez kosti
- 300 g uzeného vepřového bůčku
- 6 plátků anglické slaniny
- 1 cibule
- olej
- citronová šťáva, drcené jalovčinky, mletý pepř, sůl
Postup:
Odblaněný hřbet osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčinkami, pokapeme citronovou šťávou a olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu rozležet do druhého dne. Rozleželou zvěřinu opečeme ze všech stran na pánvi potřené olejem, přendáme do pekáčku, poklademe plátky slaniny, přidáme bůček nakrájený na kostky společně s nakrájenou větší cibulí opečenou na druhé pánvi, podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna pečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme. Podáváme s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016