Suroviny:

  • 500 g dančí maso na guláš
  • 100 g slaniny
  • 70 g jader vlašských ořechů
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 syrové červené masité papriky
  • zelená petrželka
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • hrnek kukuřičných lupínků
  • strouhanka
  • lžička citronové kůry, drcený pepř, chilli koření, lžička oregana, sůl

 

Postup:

Daňčí zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a společně se slaninou, cibulí, česnekem a paprikou umeleme v mlýnku na maso.

Lehce osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, oregano, zalijeme vínem, promícháme a necháme 3–4 hodiny v chladu rozležet.

Poté do směsi vmícháme nasekané ořechy, nasekanou zelenou petrželku a podle chuti chilli koření, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukama potřenýma olejem vytvarujeme ze směsi koule o velikosti pingpongového míčku.

Koule obalíme v podrcených kukuřičných lupíncích, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Během pečení je občas obracíme.

Pečené koule podáváme s jogurtovým dipem, grilovanou kukuřicí a pečivem.

specialista na zvěřinu

Na dančí koule se perfektně hodí naše dančí maso na guláš. Rádi Vám jej nabídneme na našem eshopu.

Ke koulím z daňčí zvěřiny s ořechy Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru