Suroviny:
- 500 g dančí maso na guláš
- 100 g slaniny
- 70 g jader vlašských ořechů
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 syrové červené masité papriky
- zelená petrželka
- 100 ml bílého vína
- 3 lžíce oleje
- hrnek kukuřičných lupínků
- strouhanka
- lžička citronové kůry, drcený pepř, chilli koření, lžička oregana, sůl
Postup:
Daňčí zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a společně se slaninou, cibulí, česnekem a paprikou umeleme v mlýnku na maso.
Lehce osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, oregano, zalijeme vínem, promícháme a necháme 3–4 hodiny v chladu rozležet.
Poté do směsi vmícháme nasekané ořechy, nasekanou zelenou petrželku a podle chuti chilli koření, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukama potřenýma olejem vytvarujeme ze směsi koule o velikosti pingpongového míčku.
Koule obalíme v podrcených kukuřičných lupíncích, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Během pečení je občas obracíme.
Pečené koule podáváme s jogurtovým dipem, grilovanou kukuřicí a pečivem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016