Suroviny:

  • 500 g daňčí zvěřiny bez kosti
  • 100 g slaniny
  • 70 g jader vlašských ořechů
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 syrové červené masité papriky
  • zelená petrželka
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • hrnek kukuřičných lupínků
  • strouhanka
  • lžička citronové kůry, drcený pepř, chilli koření, lžička oregana, sůl

 

Postup:

Daňčí zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a společně se slaninou, cibulí, česnekem a paprikou umeleme v mlýnku na maso.

Lehce osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, oregano, zalijeme vínem, promícháme a necháme 3–4 hodiny v chladu rozležet.

Poté do směsi vmícháme nasekané ořechy, nasekanou zelenou petrželku a podle chuti chilli koření, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukama potřenýma olejem vytvarujeme ze směsi koule o velikosti pingpongového míčku.

Koule obalíme v podrcených kukuřičných lupíncích, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Během pečení je občas obracíme.

Pečené koule podáváme s jogurtovým dipem, grilovanou kukuřicí a pečivem.

specialista na zvěřinu

Na dančí koule se perfektně hodí naše dančí maso na guláš. Rádi Vám jej nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru