Suroviny:

  • 600 g plece z divočáka 
  • 400 g rajčat
  • 200 g cibule
  • 40 g slaniny
  • 30 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky majoránky, lžička sladké mleté papriky, 1 feferonka, čerstvě mletý pepř, sůl

 

Postup:

Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme, oloupeme, nakrájím a uchováme je i se šťávou. Plec z divočáka nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce opékáme dozlatova. Poté přidáme zvěřinu obalenou v mouce, jemně nakrájenou feferonku, promícháme a ze všech stran opečeme. Zasypeme paprikou a majoránkou, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, promícháme, mírně podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.

Podáváme s cuketovými bramboráčky.

 

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou, lahodnou plec z divočáka Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K pleci z divočáka na rajčatech Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru