
Špízy z marinovaného hřbetu z divočáka se zeleninou a žampiony
Důkladně odblaněný hřbet z divočáka nakrájíme na stejně velké kostky, vložíme do misky, zalijeme marinádou připravenou prošleháním všech ingrediencí…
Důkladně odblaněný hřbet z divočáka nakrájíme na stejně velké kostky, vložíme do misky, zalijeme marinádou připravenou prošleháním všech ingrediencí…
Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných…
Do velké mísy dáme mletou zvěřinu, strouhanku, vejce, utřený česnek, kečup, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a koření na zvěřinu…
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Krkovici z divočáka omyjeme, osušíme a odblaníme. Slaninu nakrájíme na klínky, které smočíme…
Zvěřinu zbavíme tuku a šlach, odblaníme, nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme stát v chladu do druhého dne…
Očištěnou a odblaněnou zvěřinu nakájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme oloupané celé stroužky česneku…
Z důkladně odblaněné panenky z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky…
V hrnci svaříme vodu s octem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí…
Odblaněnou kýtu prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, svážeme do válečku, ze všech stran osolíme a vložíme do těsnější skleněné nebo porcelánové nádoby…
Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme, oloupeme, nakrájím a uchováme je i se šťávou…
Odblaněný hřbet osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčinkami, pokapeme citronovou šťávou a olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu rozležet do druhého dne…
Suroviny: kosti kořenová zelenina cibule celý pepř sůl Postup: Kosti rozsekáme a hodinu máčíme ve vodě. Vymáčené kosti vložíme do vlažné vody, přidáme kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, několik zrnek pepře, sůl a vaříme volně asi dvě hodiny. Pak polévku přecedíme a zavaříme do ní játrové knedlíčky. …