Suroviny:

  • 500 g masa na guláš z divočáka 
  • 2 cibule
  • 2 syrové papriky
  • 2 rajčata
  • 1 palice česneku
  • kadeřavá petrželka
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 100 ml sladkého nebo pálivého kečupu
  • lžíce sádla
  • lžička mleté sladké papriky a tymiánu, drcený černý pepř, sůl

 

Postup:

Očištěnou a odblaněnou zvěřinu nakájíme na větší kostky, opepříme a osolíme.

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme oloupané celé stroužky česneku a nakonec zvěřinu. Prudce opékáme, až se zvěřina „zatáhne“.

Posypeme paprikou a tymiánem, zalijeme vínem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. K měkké zvěřině vmícháme kečup, papriky nakrájené na kostičky a rajčata nakrájená na plátky.

Podle chuti osolíme, opepříme, popř. přidáme špetku chilli. Společně krátce podusíme, nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné maso na guláš z divokého prasete bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K ragú z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru