
Suroviny:
500 g zvěřiny z divočáka bez kosti (krkovice, plec)
2 cibule
2 syrové papriky
2 rajčata
1 palice česneku
kadeřavá petrželka
150 ml suchého červeného vína
100 ml sladkého nebo pálivého kečupu
lžíce sádla
lžička mleté sladké papriky a tymiánu, drcený černý pepř, sůl
Postup:
Očištěnou a odblaněnou zvěřinu nakájíme na větší kostky, opepříme a osolíme.
Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme oloupané celé stroužky česneku a nakonec zvěřinu. Prudce opékáme, až se zvěřina „zatáhne“.
Posypeme paprikou a tymiánem, zalijeme vínem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. K měkké zvěřině vmícháme kečup, papriky nakrájené na kostičky a rajčata nakrájená na plátky.
Podle chuti osolíme, opepříme, popř. přidáme špetku chilli. Společně krátce podusíme, nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016