Suroviny:

  • 600 g jelení plece nebo krku bez kosti
  • 50 g slaniny
  • 20 g sádla
  • 3 bílé a 1 červená cibule
  • 2 syrové barevné papriky
  • 2 lžíce pikantního kečup
  • žíce hladké mouky,
  • lžička sladké nebo pálivé papriky,
  • lžička sušeného tymiánu, mletý pepř, sůl

 

Postup:

Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, přidáme nakrájené bílé cibule a necháme zesklovatět. Poté vložíme zvěřinu a ještě chvíli mícháme a opékáme. Nakonec posypeme paprikou, ihned podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme tymián a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.

K hotové zvěřině přidáme papriky nakrájené na nudličky, červenou cibuli nakrájenou na kolečka, kečup a společně krátce povaříme.

Pikantní jelení gulášek podáváme s chlebem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení plec bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru