
Jelení panenská svíčková s brokolicí a kešu ořechy
Brokolici opláchneme studenou vodou a nožem ji rozdělíme na menší růžičky…
Brokolici opláchneme studenou vodou a nožem ji rozdělíme na menší růžičky…
Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením a lístky tymiánu, osolíme, promícháme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut…
Důkladně odblaněnou srnčí kýtu prořízneme na plát, přes dvojitou potravinovou fólii naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením…
Do misky dáme 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, lžíci citronové šťávy, rovnou lžičku soli a špetku čerstvě mletého citronového pepře a metličkou prošleháme…
Kýtu s kostí hustě protkneme stroužky česneku a klínky anglické slaniny, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do velkého pekáče, poklademe snítkami rozmarýnu, obložíme cibulí pokrájenou na měsíčky, podlijeme bílým vínem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 2 hodiny doměkka…
Důkladně očištěnou daňčí svíčkovou osušíme, osolíme a opepříme…
Odblaněnou plec z divočáka osušíme, posypeme mletým kořením, osolíme, upravíme do válečku a ovážeme tenkým provázkem…
Důkladně odblaněný jelení hřbet protkneme klínky slaniny, osolíme a posypeme mletým kořením…
Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme…
Důkladně odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na středně velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením na zvěřinu, promícháme a pak jednotlivé kostky obalíme v mouce…
Odblaněnou kýtu z divočáka nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou…