Suroviny:

  • 600 g daňčí svíčkové
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 200 ml zvěřinového vývaru
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 1 malá šalotka
  • stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • lžička dijonské hořčice
  • lžička worcesterské omáčky
  • citronová šťáva
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup:

Důkladně očištěnou daňčí svíčkovou osušíme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme svíčkovou a opékáme ji 3 až 4 minuty z každé strany. Opečenou svíčkovou zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Do pánve přidáme lžíci másla, necháme rozpustit, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Vsypeme na silnější plátky pokrájené žampiony a restujeme asi 5 minut. Vlijeme vývar a smetanu, přidáme hořčici a worcester, promícháme a krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme lžíci másla, dochutíme citronovou šťávou a solí.

Podáváme se širokými nudlemi.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou daňčí panenku Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K daňčí svíčkové Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru