
Suroviny:
- 600 g daňčí svíčkové
- 200 g čerstvých žampionů
- 200 ml zvěřinového vývaru
- 100 ml smetany na šlehání
- 1 malá šalotka
- stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- lžička dijonské hořčice
- lžička worcesterské omáčky
- citronová šťáva
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup:
Důkladně očištěnou daňčí svíčkovou osušíme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme svíčkovou a opékáme ji 3 až 4 minuty z každé strany. Opečenou svíčkovou zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Do pánve přidáme lžíci másla, necháme rozpustit, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Vsypeme na silnější plátky pokrájené žampiony a restujeme asi 5 minut. Vlijeme vývar a smetanu, přidáme hořčici a worcester, promícháme a krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme lžíci másla, dochutíme citronovou šťávou a solí.
Podáváme se širokými nudlemi.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016