Suroviny:

  • 900 g srnčí kýty bez kosti
  • 600 ml zvěřinového vývaru
  • 1 větší šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 bobkové listy
  • 3 snítky čerstvého citronového tymiánu
  • směs jemně mletého koření na zvěřinu
  • worcesterská omáčka
  • citron
  • sůl

Postup:

Důkladně odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na středně velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením na zvěřinu, promícháme a pak jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme je stranou. Do kastrolu přidáme máslo a nadrobno nakrájenou šalotku, krátce restujeme, přidáme na plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme bobkové listy, tymián, kari pastu a třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vývarem, vrátíme opečené kostky zvěřiny, přivedeme k varu a pod poklicí zvolna vaříme doměkka. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve 3 lžících studené vody a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a solí.

Pikantní srnčí kostky podáváme s bramborovou kaší.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru