Suroviny:

  • srnčí, dančí nebo jelení odležená kýta nebo hřbet
  • slanina
  • máslo
  • cibule
  • vývar, bujón nebo voda
  • hladká mouka
  • citron a brusinky na ozdobu

Postup:

Kýtu nebo hřbet očistíme, zbavíme blanek a potáhneme slaninou. Na pekáč dáme máslo a zbytky slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Když začne červenat, vložíme do ní osolené maso zbavené kostí. Podlijeme vývarem nebo vodou. Zvěřinu podléváme častěji při pečení vlastní šťávou a pečeme volně 1,5 až 2 hodiny. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem, povaříme a procedíme. Nasekaný jelení hřbet či nakrájenou kýtu zdobíme citronem a brusinkami.

Jako přílohu podáváme bramborové krokety.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou srnčí, dančí, nebo jelení kýtu nebo hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K zvěřině na přírodno Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso ze srnce obecného

specialista na zvěřinu

Naše maso z daňka evropského

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru